Helande skrivande med yoga och läkande veggie/vegansk Medelhavsmat

Helande skrivande med yoga och läkande veggie/vegansk Medelhavsmat

När:
2019-10-08 kl. 00:00 – 2019-10-12 kl. 00:00
2019-10-08T00:00:00+02:00
2019-10-12T00:00:00+02:00
Var:
Ashram Villa Sunshine
Malvasia 38
08870 Sitges
Helande skrivande med yoga och läkande veggie/vegansk Medelhavsmat @ Ashram Villa Sunshine

HELANDE SKRIVANDE, MEDITATIV YOGA & LÄKANDE MEDELHAVSMAT

Under fem dagar i oktober kopplar vi bort vardagen, det ständiga bruset, stressen och alla måsten.
I den charmiga kuststaden Sitges, strax utanför Barcelona, kommer vi att yoga, meditera samt göra helande skrivövningar. Vi lär oss att vara i nuet genom mindfulness med promenader längs stranden. I individuella, coachande samtal och gemensamma sharingsessioner kommer vi nära oss själva och varandra. Tillsammans lagar vi kulinariska vegetariska måltider för att kroppen ska må bra. Retreatet är också en digital detox som innebär att vi tar en välbehövlig paus från våra mobiltelefoner och datorer.

Unna dig detta unika tillfälle för återhämtning och rekreation!

När? 8-12 oktober 2019

Var? Ashram Villa Sunshine https://ashramvillasunshine.com

Kostar? 8495 kr med Early bird rabatt innan 31 augusti: endast 7 495 SEK!

Detta ingår i priset:

Samtliga aktiviteter och workshops
Boende i dubbelrum/flerbäddsrum (Enkelrum kan fås mot tilläggskostnad)
Egen huskock och vegetarisk halvpension (frukost och middag)

Mer information:
https://ashramvillasunshine.com/aktivitet/halsoretreat-helande-skrivande-och-meditativ-yoga/
www.skrivarresor.se/halsoretreat-med-helande-skrivande-sitges/

Om kursledarna:

Mikael är diplomerad stress och avspänningspedagog med kognitiv inriktning samt certifierad yogalärare i medicinsk yoga och kundaliniyoga. Han startar under våren 2019 upp det nya rekreationshuset Ashram Villa Sunshine och har under många år drivit wellnesscentret Villa Sunlight i spanska Sitges utanför Barcelona där han lagat husets medelhavsmat och undervisat gästerna i yoga och organiserat skräddarsydda rekreations-retreats. Mikaels gedigna arbetslivserfarenhet och kunskaper ger ett brett spektra av användbara verktyg för ökat välbefinnande och kunna leva sin dröm.

Ingrid har sedan många år arbetat som frilansjournalist och redaktör. Hon har givit ut två böcker, drivit lokala skärgårdstidningar, arrangerat skrivarkurser både i Spanien och i Stockholms skärgård och blev sommaren 2018 diplomerad skrivpedagog efter en genomgången utbildning på Skurups folkhögskola. Ingrid brinner för det kreativa och helande skrivandet, coaching och personlig utveckling.

Kursinnehållet:

Helande skrivande
Ingrid håller i retreatets skrivprogram. Genom att skriva kan du lära dig att hantera och bearbeta negativa känslor som stress och ångest. Under denna vistelse får du möjlighet att skriva av dig. Att sätta ord på det svåra, jobbiga eller smärtsamma. Men även det som förgyller ditt liv och ger dig glädje och energi, samt sätta upp mål för ditt framtida välmående. Det handlar inte om att skriva ”bra” eller att skapa något litterärt storverk, utan att använda skrivandet som ett terapeutiskt verktyg. Att kartlägga var du står och vart du vill, få ut allt som bubblar inombords, våga se känslorna och ta dig an dem istället för att trycka undan och bara ånga på. Deltagarna behöver inte alls ha någon skriverfarenhet eller ambition med skrivandet. Övningarna är enbart till för dig, inte någon annan, och det finns inga som helst prestationskrav.

Yoga
Mikael har utvecklat en meditativ yogaform som han kallar; Feel Good Yoga – sköna enkla övningar för kropp och själ. Övningar som hjälper dig att hitta din inneboende energi, genuina kraft och fulla potential. Mikael använder sig av den medicinska-yogans inkännande övningar tillsammans med kundaliniyogans mer kraftfulla och dynamiska övningar. Yogapassen/kriorna utformas med olika intentioner/teman, tex ett pass för ”Öka självmedkänslan, eller för att ”Stärka självförtroendet”. Övningarna blandas alltid med med djupavslappning, meditation, samt röst och klang. Röst och klang innebär, ljud eller Mantran, ”ett sinnes verktyg”, för att på så sätt hålla tankarna i schack och på det sättet kunna öka fokus och riktning i själva upplevelsen.
Metoden är evidensbaserad och skapar möjlighet till återhämtning och stressreducering, samt på ett effektivt sätt stärker hela din kropp och knopp, även den mentala styrkan.

Coachande samtal
Mikael har individuella coachsamtal för dem som till exempel önskar en livsstilsförändring eller har ett problem som kan vara relaterat till arbete, kost, träning, relationer eller återhämtning och stresshantering. Samtalen kan handla om att medvetandegöra, öka/hitta motivation, samt att upptäcka verktyg/förutsättningar till problemlösning. Mikael erbjuder deltagarna en frivillig 30 minuters session, som bokas in då tid finns under vistelsen.

Sharing
Här ges utrymme att under upp till max 3 minuter uttrycka vad hen har tagit med sig från dagen som varit, till exempel vad som varit givande eller utmanande. Det är en personlig reflektion som inte ska bemötas eller diskuteras i gruppen och man får dela precis vad man vill, eller inget alls om det känns bäst.

Matlagning
Deltagarna kommer att få lära sig att laga god och hälsosam mat i matlag under ledning av Mikael, som är autodidakt kock och haft egen restaurang i Barcelona. Mikael inspireras av att skapa maten ur ett holistisk perspektiv – ett helhetsperspektiv för miljö, kropp och själ. Mikael blandar allt inom ”veggie/vegan”. Tillsammans lagar, dukar, serverar och diskar vi i matlag, vilket gör att vi får ytterligare en möjlighet att lära känna varandra på ett annat plan. Frukost serveras av boendet i den gemensamma matsalen.

Om Sitges:
Kullerstensgränder, medeltida kyrkor och långgrunda sandstränder. Den pittoreska kuststaden Sitges är omgiven av gamla tiders charm då Sitges fortfarande var en liten by beroende av sitt fiske. Gamla stan är byggd på en hög udde varifrån man har en fantastisk romantisk utsikt över solnedgången. Sitges ligger cirka 25 km från Barcelona men till skillnad från den myllrande metropolen finner man här ett avslappnat lugn – en perfekt plats för att finna harmoni och njutning.

Om boendet:
Ashram Villa Sunshine med en vidunderlig utsikt över Medelhavet är ett hus för inspiration och självutveckling. Här skapas utrymme för våra gäster till att stärka eller hitta sin egen vägvisare. Våra ledord är; glädje, delaktighet, hållbarhet och balans.

PROGRAM

Tisdag 8 oktober
Eftermiddag: Ankomst Villa Sunshine, incheckning (transfer kan beställas)
19.00 Välkomstmiddag och introduktion
21-22 Kvällsyoga och meditation

Onsdag 9 oktober
8.00-9.00 Morgonyoga och meditation
9.00-10.00 Frukost
10.30-12.00 Helande skrivande
12.00-16.00 Lunch på egen hand*, samt egen skrivtid (+ individuell coachning, 30 min.)
16.30-17.30 Sightseeing i Sitges
19.00-20.00 Middag på Villa Sunshine
20.30-21.00 Sharing
21.00-22 Kvällsyoga och meditation

Torsdag 10 oktober
8.00-9.00 Dynamisk morgonyoga och meditation
9.00-10.00 Frukost
10.30-12 Helande skrivande
12.00-16.00 Lunch på egen hand*, samt egen skrivtid (+ individuell coachning, 30 min.)
16.00-18.00 Mindfulnesspromenad över Garaff-berget
19.00-20.00 Middag på Villa Sunshine
20.30-21.00 Sharing
21.00-22 Kvällsyoga och meditation

Fredag 11 oktober
8.00-9.00 Dynamisk morgonyoga och meditation
9.00-10.00 Frukost
10.30-12 Helande skrivande
12.00-16.00 Lunch på egen hand*, samt egen skrivtid (+ individuell coachning, 30 min.)
16.00-17.30 Helande skrivande
18.00-19.30 Avslutningsmiddag på Villa Sunshine
20.00 Sharing
20.30-22.00 Disco-yoga och avskedsceremoni

Lördag 12 oktober
8.00-9.00 Dynamisk morgonyoga och meditation
9.00-10.00 Frukost
Utcheckning och avsked

*Lunch intas på egen hand i Sitges stads många och prisvärda lunchrestauranger, alternativt kan enklare måltid tillagas i huset gemensamma kök, där deltagarna har tillgång till eget förvaring och kylskåp. Välsorterad mataffär finns ca 15 min. från Villa Sunshine.

Stäng meny